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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  24/01/2013
Data da última atualização:  24/01/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; SILVA, J. B. G. D.; PEREIRA, L. F. P.; BENASSI, M. T.
Afiliação:  CÍNTIA S. G. KITZBERGER, IAPAR/UEL; MARIA B. S. SCHOLZ, IAPAR; JOÃO B. G. D. SILVA, Centro Tecnológico Cocari; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; MARTA T. BENASSI, UEL.
Título:  Diversity between coffea arabica cultivar: organic acids composition.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2012.
Páginas:  p. 108
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The content of organic acids s in coffees is affected by factors such as variety and local of growing of coffees, roasting process (temperature and time), brewing process, storage time of the coffee beverage affect. Quinic, malic, citric, acetic, latic and clorogenic (5-ACQ) acids were the most important compounds of this class in green and roasted coffees. The content of organic acids for traditional cultivars (Bourbon, Catuaí and Icatu) and modern crosses (Iapar 59, IPRs 97, 98, 99, 100, 101, 102 103, 104, 105, 106, 107 and 108) were studied in order to correlate the acids profile and the genetic background of coffees. All coffees grown in the same edapho-climatic conditions and processing operations were standardized.
Palavras-Chave:  Coffee; Organic Acids.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC778 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  10/09/2019
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  HAMMERSCHMITT, R. K.; TIECHER, T. L.; FACCO, D. B.; SILVA, L. O. S.; SCHWALBERT, R.; DERESCHER, G. L.; TRENTIN, E.; SOMAVILLA, L. M.; KULMANN, M. S. S.; SILVA, I. C. B.; TAROUCO, C. P.; NICOLOSO, F. T.; TIECHERE, T.; MAYER, N. A.; KRUG, A. V.; BRUNETTO, G.
Afiliação:  Rodrigo K. Hammerschmitt; Tadeu L. Tiecher; Daniela B. Facco; Lincon O.S. Silva; Raíssa Schwalbert; Gerson L. Drescher; Edicarla Trentin; Luiza M. Somavilla; Matheus S.S. Kulmann; Isley C.B. Silva; Camila P. Tarouco; Fernando T. Nicoloso; Tales Tiechere; NEWTON ALEX MAYER, CPACT; Amanda Veridiana Krug; Gustavo Brunetto.
Título:  Copper and zinc distribution and toxicity in ´Jade´/ ´Genovesa´ young peach tree.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v. 259, 108763, Jan. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.scienta.2019.108763
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The frequent application of fungicides containing copper (Cu) and zinc (Zn) in orchards can lead to accumulation of these metals in soil at toxic levels. The aim of this study was to evaluate Cu and Zn distribution and toxicity in young peach trees grown in Cu and Zn supplemented soil. For this purpose, a pot experiment was carried out in a greenhouse using a Typic Hapludalf soil under natural conditions. The two-factor experiment investigated the combination of Cu (0, 30 and 60?mg?kg?1) and Zn (0, 15, 30, 60, 120, and 180?mg?kg?1) rates in four replicates per treatment. ?Jade’ young peach trees [Prunus persica (L.) Batsch] grafted on ?Genovesa’ (P. salicina) propagated by herbaceous cuttings were then cultivated for 78 days with one plant per pot. Height increase, dry matter production, Cu and Zn concentration in plant organs, photosynthetic pigments and antioxidant activity were evaluated. Soil available Cu and Zn content increased with the rate. Consequently, plants presented Zn, and mainly Cu, accumulation mechanisms in root system, reduced transport of both elements to leaves, where toxic effects of heavy metals was observed. However, combining high content of soil available Cu and Zn, especially at higher doses, resulted in decreased production of dry matter production. Biochemical parameters were also affected. The SOD activity was smaller in peach leaves grown in the soil supplemented with Cu, while the chlorophyll a and b content decreased according to the increase ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Antioxidant enzymes; Cultivar Genovesa; Cultivar Jade; Interspecific grafting; Photosynthetic pigments.
Thesagro:  Pêssego; Variedade.
Thesaurus NAL:  Heavy metals; Rosaceae; Toxicity.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21276 - 1UPCAP - DD
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